FOTONewsWOLSZTYN

W parku trwa Kulinarna Bitwa o Wolsztyn i degustacja drinków z Prosecco otwieranym szablą5 min na czytanie

FOTO - W parku trwa Kulinarna Bitwa o Wolsztyn i degustacja drinków z Prosecco otwieranym szablą - myregion

Już od godz. 10 w parku miejskim w Wolsztynie trwa zacięta rywalizacja – plażowy turniej rugby dla dzieci, a dla smakoszy – Zarybieni, czyli Kulinarna Bitwa o Wolsztyn, w której o podniebienia wolsztynian walczą dwie ekipy: Czerwonych i Czarnych – obie pod okiem szefa kuchni Marka Kropielnickiego, bo Tomasz Smoczyk do Wolsztyna dziś nie dotarł.

W ekipie Czerwonych gotuje Ewelina Stanek – wolsztynianka i finalistka MasrterChefa. Drużynę Czarnych prowadzi Arek Galusik.

Niedługo, bo o godz. 14 „na stół” wjedzie ramen – podobno coś, jak azjatycki rosół. Tak przynajmniej tłumaczą kucharze. Gotuje się już od 12 godzin! Pół godziny później odbędzie się degustacja sushi w wersji „po polsku” i raczej – taka przynajmniej krąży pogłoska, nie będzie w nim surowej ryby. Kwardran po 15 – na degustujących czekać będzie raj miłośników serników, a o 15.40 – mango lassi, czyli bezalkoholowy drink z mango i jogurtu.

Po drugiej stronie muszli koncertowej szaleją barmani serwujący drinki molekularne – z alkoholem i bez. Jedną z atrakcji – oczywiście poza samymi drinkami, są pokazy Tomasza Płaczaszka z Grape Town w Zielonej Górze, który otwiera kolejne butelki Prosecco dość ekstrawagancką, ale widowiskową metodą… Szablą.

JP

Podziel się informacją ...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Zobacz inne

Więcej w FOTO