Po sukcesie pierwszej odsłony Kulinarnej bitwy o Wolsztyn, jaką organizatorzy zaprezentowali niespełna dwa lata temu, nadszedł czas na wyczekiwaną jej drugą edycję. Tym razem szefowie kuchni wraz ze swoimi zespołami, zabiorą nas w kulinarną podróż do dalekiej Azji.
Na to wydarzenie Wolsztyński Dom Kultury zaprasza w niedzielę (18.07.) na godz. 11 do parku miejskiego w Wolsztynie, przy muszli koncertowej. W szranki staną drużyny prowadzone przez dwóch szefów kuchni – Marka Kropielnickiego i Tomasza Smoczyka. Każda z nich na oczach publiczności przygotuje po dwa dania, oraz kulinarną niespodziankę.
– Dania, które zaserwują nam szefowie kuchni, to pierwsze w regionie połączenie lokalnych, wolsztyńskich smaków ze smakami i aromatami Azji. Degustacja rozpocznie się o godzinie 14 – mówi Jarosław Świrszcz, szef wolsztyńskiego domu kultury. – Degustować też będzie można niskoprocentowe i bezalkoholowe drinki z naturalnych składników, które przez wielu uznawane są za arcydzieła sztuki barmańskiej – dodaje.
RED
fot. archiwum redakcji